Ingridientai
- 350g jautienos faršo
- 2 bulvės
- 1 svogūnas
- 350g konservuotų pomidorų (savose sultyse)
- 1 čili pipiras
- 1,3l sultinio
- 50g petražolių
- 2 v.š. sviesto
- 3 skiltelės česnako
- 0,5 a.š. čili pipirų prieskonių
- 1 a.š. cukraus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame ir supjaustę labai mažais kubeliais sudedame į puodą su sultiniu ir verdame apie 15 minučių.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame apie 3 minutes. Į keptuvę su svogūnu sudedame jautienos faršą ir dar 4 minutes pakepę sudedame smulkintą česnaką. Viską kepame dar porą minučių ir nuėmę nuo ugnies sudedame į puodą su sultiniu ir bulvėmis. Į puodą sudedame smulkintą čili pipirą, beriame druskos ir pipirų, suberiame cukrų ir sudedame konservuotus pomidorus (prieš dedant pomidorus juos rankomis susmulkiname). Viską išmaišome ir ant vidutinės ugnies verdame apie 45 minutes. Iki virimo pabaigos likus 5 minutėms į puodą sudedame smulkintas petražoles.
Aštrią pomidorinę jautienos sriubą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą