
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Citrinos sulčių – 15ml
- Vištienos sultinio – 1200ml
- Krapų – 0.25 arb. šaukšt.
- Džiovintų baravykų – 50g
- Lauro lapų – 3vnt.
- Svogūnų – 2vnt.
- Bulvių – 4vnt.
- Burokėlių – 2vnt.
Gaminimas
- Iš vakaro dubenėlyje užmerkiame grybus.
- Nulupame ir kubeliais supjaustome bulves.
- Išvirtus burokėlius arba sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome kubeliais.
- Į puodą supilame sultinį ir sudedame pjaustytas bulves bei burokėlius.
- Verdame 15-20 minučių, tada sudedame numirkytus grybus, beriame druskos ir pipirų, dedame lauro lapus, krapus.
- Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame apkepti smulkintus svogūnus.
- Svogūnams apkepus, sudedame juos į sriubą, įpilame citrinos sulčių ir verdame dar 15 minučių.
- Patiekiame su šaukštu grietinės.
Parašykite komentarą