Ingridientai
*700g konservuotų moliuskų
*1l pieno
*2 saliero lapkočiai
*2 v.š. sviesto
*1 svogūnas
*1 žalia paprika
*2 v.š. miltų
*0,5 a.š. garsyčių miltelių
*4 bulvės
*druska ir pipirai
*0,25 a.š. čiobrelių
*100g raudono Leicester sūrio
*1 lauro lapas
Gaminimas
Bulves nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
Puode išlydome sviestą ir sudedame pjaustytą salierą, svogūną ir papriką. Daržoves kepame ant stiprios ugnies apie 2 minutes. Po poros minučių sudedame garstyčių miltelius ir miltus. Išmaišome ir užpilame pienu bei skysčių nuo konservuotų moliuskų. Po minutės sudedame bulves, beriame druskos ir pipirų, čiobrelių, dedame lauro lapą, išmaišome, uždengiame puodą ir ant stiprios ugnies verdame apie 10 minučių.
Po 10 minučių išimame lauro lapą, sudedame moliuskus, tarkuotą sūrį ir ant silpnos ugnies dar kelias minutes kaitiname, kol išsilydo sūris.
Kreminę moliuskų sriubą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą