Kai norisi sušilti, ši lengvai paruošiama lęšių sriuba patiks tiek mažiems, tiek dideliems valgytojams. Būtinai išbandykite!
Lęšių sriubai reikės
- Česnakų – 15g
- Sviesto – 15g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Špinatų – 60g
- Rudonėlio – 1 arbatinis šauktštelis
- Morkų – 1vnt.
- Salierų – 1vnt.
- Konservuotų pomidorų – 200g
- Lęšių – 200g
- Daržovių sultinio – 1500ml
Gaminimas
- Smulkintas morkas, saliero stiebą, česnaką ir raudonėlį pakepame aliejuje apie 3min.
- Įdedame sviesto gabaliuką ir palaukiame kol ištirps.
- Į puodą supilame sultinį, sudedame konservuotus (galima keisti ir nuplikytais žaliais) pomidorus, lęšius bei šaukštą aliejaus ir verdame apie 45min, tol kol suminkštės lęšiai.
- Į išvirto sultinio puodą sudedame pakeptas daržoves bei špinatų lapelius.
- Dar 3-4 minutes paverdame.
- Sriubą galima paskaninti šaukštu grietinės.
- Skanaus!
NERINGA
Kaip fainai, kad jus atradau 🙂
Kulinarė
Labai malonu matyti tokius žodžius 🙂