Trintai moliūgų sriubai reikės
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 100g
- Česnakų – 20g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Pieno – 250ml
- Daržovių sultinio – 250ml
- Moliūgų – 750g
- Šviežių žalumynų – 1vnt.
- Čili pipirų – 1vnt.
Gaminimas
- Puode (ar gilioje keptuvėje) įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame pjaustytus svogūnus, česnakus, moliūgą bei čili pipirą.
- Kepame 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
- Ant apkeptų daržovių supilame daržovių sultinį (tiks ir iš sultinio kubelių) ir verdame apie 15min.
- Suvirus daržovėms su sultiniu, supilame pieną ir viską gerai išplakame mikseriu.
- Sriubą patiekti apibarstytą šviežiomis žolelėmis (porais, petražolėmis) ir skrudintomis moliūgo sėklomis bei balta česnakine duonele.
- Skanaus!
maja
Viriau, lb skanu.
Ieva
Ačiū už puikų receptą, labai skanu