Ingridientai
- 2 apelsinai
- 150ml vandens
- 200g grietinėlės
- 2 v.š. sviesto
- 4-5 šukučių
- 0,25 a.š. cukraus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Iš abiejų apelsinų išspaudžiame sultis. Vieno apelsino žievelę sutarkuojame.
Į keptuvę supilame sultis ir suberiame žievelę. Verdame kol nugaruoja pusė sulčių. Į keptuvę su sultimis supilame vandenį, grietinėlę ir cukrų, pabarstome druska ir pipirais, išmaišome ir 2-3 minutes verdame.
Kitoje keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame šukutes, kurias kepame apie 4-5 minutes iš abiejų pusių apkepdami.
Patiekdami sriubą į lėkštę pilame apelsinų ir grietinėlės viralą ir dedame po kelias šukutes per vidurį. Šukutes truputį pabarstome druska.
Parašykite komentarą