Ingridientai
*450g rūkytos menkės filė
*3 bulvės
*2 svogūnai
*4 v.š. sviesto
*1 v.š. miltų
*1 morka
*150g grietinėlės
*druska ir pipirai
*30g petražolių
Gaminimas
Bulves nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
Morką nulupame ir sutarkuojame.
Žuvies filė užpilame 1,6l vandens ir verdame,kol žuvis suminkštėja. Išimame filė ir susmulkiname išimdami kaulus bei nuimdami odą.
Į puodą su sultiniu sudedame bulves ir morką. Verdame sultinį su daržovėmis apie 15 minučių.
Keptuvę įkaitiname su sviestu ir sudedame smulkintus svogūnus, kuriuos kepame apie 3 minutes. Po 3 minučių beriame miltus ir kepame dar minutę. Iškeptus svogūnus sudedame į puodą su sultiniu, beriame druskos ir pipirų, išmaišome. Sudedame virtą rūkytą menkę, smulkintas petražoles, ir supilame grietinėlę. Sriubą labai gerai išmaišome, dar porą minučių verdame ir nuimame nuo ugnies.
Tirštą rūkytos menkės sriubą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą