
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Vištienos sultinio – 1500ml
- Žirnelių – 300g
- Krapų – 30g
- Sviesto – 2 šaukštai
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 100g
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Išverdame žirnius su sultiniu (verdame tiek, kad žirniai taptų minkšti).
- Keptuvėje su sviestu pakepiname smulkintą svogūną ir sudedame į verdančius žirnius.
- Toje pačioje keptuvėje pakepiname šoninę.
- Suvirus žirniams sutriname juos elektriniu smulkintuvu.
- Į trintą sriubą dedame smulkintus krapus, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant silpnos ugnies pakaitiname dar 5-7 minutes.
- Patiekdami į dubenėlį pilame sriubą, dedame 0,5 arb. š. grietinės ir pakepintos šoninės.
Parašykite komentarą