Ingridientai
- 2 lakštų tešlos (0,5cm storio, 20x20cm)
- 400-500g lašišos filė gabaliukas
- 50g krapų
- 1 lietinis blynas (keptas su peletrūno prieskoniu)
- 1 kiaušinis
- 100g lydyto tepamo sūrio
- druska ir pipirai
- 1 valg. š. kaparėlių
- 1 valg. š. sviesto
- 4 juostelių Parmos kumpio
Gaminimas
- Lašišos filė pabarstome druska ir pipirais, apšlakstome citrinų sultimis ir paliekame bent 1 valandai šaldytuve.
- Per tą laiką iškepame didelį lietinį su druska, pipirais bei 0,5 a.š. peletrūno.
- Imame vieną lakštą iškočiotos tešlos, ant jo dedame lietinį ir visą lašišos filė. Ant lašišos filė dedame visą sūrį sumaišytą su krapais, beriame kaparėlius, užklojame Parmos kumpiu ir užlankstome lietinį taip, kad nesimatytų lašišos.
- Ant lietinio dedame sviestą. Ant viršaus dedame antrą tešlos lakštą ir šakute užspaudžiame kraštus.
- Išplakame kiaušinį ir juo aptepame pyragą.
- Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame pyragą apie 20-25 minutes (Būtina padaryti pyrago viršuje skylutes, kad išeitų garai).
- Patiekiame pyragą karštą.
Parašykite komentarą