Krevetėms reikės:
- 200g krevečių
- 4 valg. š. kokosų pieno
- 1/2 arb. š. rūkytos paprikos
- 1/2 arb. š. druskos
- 2 česnako skiltelių
- Sumuštinių bandelių
- Salotų
Marinuotoms morkoms reikės:
- 1 puod. tarkuotų morkų
- 1/4 puod balto vyno acto
- 1/4 puod cukraus
- 1/4 arb. š. druskos
Majonezo padažui:
- 4 valg. š. majonezo
- 1 arb. š. citrinos sulčių
- 1/2 arb. š. tarkuoto imbiero
- 1/2 arb. š. smulkinto česnako
- 1 valg. š. Sriracha arba kito aštraus padažo
Gaminimas:
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ant vidutinės – karštos ugnies.
- Sudedame krevetes ir pakepame apie 2-3 minutes.
- Beriame papriką, druską bei česnakus ir supilame kokosų pieną.
- Pakepiname dar apie 1 minutę ir atidedame į šoną.
- Rankomis sumaišome morkas su kitais ingredientais marinatui. Ir taip pat atidedame į šoną.
- Galiausiai sumaišome padažo ingredientus.
- Imame sumuštinių bandeles ir pagrindą ištepame majoneziniu padažu.
- Dedame salotas, krevetes ir viršų apdėliojame morkomis. Tik prieš dėdami, morkas nuspauskite, kad ištekėtų skystis, nes kitaip sumuštinių bandelės labai sušlaps.
- Ant viršaus dedame viršutinę bandelės dalį ir patiekiame.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Mindaugui.
Parašykite komentarą