Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.
Gaivus ir lengvas patiekalas, puikiai tinkantis karštos dienos pietums.
Sushi dubenėliams reikės:
- Puodelio sushi ryžių
- 2 v.š. ryžių acto
- 2 a.š. cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 120g surimi lazdelių ar krabų mėsos
- 1/2 sunokusio avokado
- 1 trumpavaisio agurko
- Nori dumblių lakšto
- 1 v.š. majonezo
- Sriracha padažo, pagal skonį
- Sojos padažo ir marinuoto imbiero tiekimui
Gaminimo eiga:
- Ryžius kelis kartus perplauname šaltu vandeniu.
- Sudedame ryžius į puodą ir užpilame 1 1/4 puodelio vandens
- Ryžius užverdame, tuomet sumažiname liepsną iki labai mažos, uždengiame ir verdame 10-12 minučių.
- Mažame puode sumaišome ryžių actą, cukrų ir druską.
- Kaitiname ant mažos ugnies iki kol ištirpsta cukrus. Paliekame atvėsti.
- Atvėsusį actą atsargiai įmaišome į ryžius.
- Surimi lazdeles, avokadą ir agurką supjaustome kubeliais.
- Nori lakštą suplėšome arba supjaustome aštriu peiliu.
- Majonezą sumaišome su sriracha padažu.
- Į dubenėlį dedame ryžių, krabų lazdelių, agurko ir avokado.
- Apibarstome smulkintais dumbliais ir apšlakstome sriracha majonezu.
- Tiekiame su sojos padažu ir marinuotais imbierais.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą