Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnakų – 10g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Citrinų – 2vnt.
- Vištų – 1vnt.
- Sojos padažo – 2 šaukštai
- Čiobrelių – 2 arbatiniai šaukšteliai
Šis keptos vištos receptas yra turbūt vienas iš paprasčiausių. Sugaišite labai mažai laiko, o patiekalas bus labai gardus.
Gaminimas
- Vištą išvalome ir perplauname.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Dubenėlyje sumaišome sojos padažą, alyvuogių aliejų, vienos citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir pipirų, čiobrelius.
- Šiuo prieskonių mišiniu smarkiai įtriname vištą. Jei lieka prieskonių, įtrinkite jį po vištos oda.
- Nuplauname antrą citriną ir šakute ją subadome. Subadytą citriną dedame į vištos vidų.
- Norėdami dar labiau pagardinti vištą įdėkite šviežio čiobrelio šakelę į vidų kartu su citrina.
- Paruoštą vištą vyniojame į kepimo plėvelę ir dedame į orkaitę, kurioje kepame apie 2 valandas.
Parašykite komentarą