Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.
Sriubai:
- 1 didelis raudonasis svogūnas
- 1 česnako skiltelė
- Apie 3 cm imbiero šaknies
- Pusės laimo sultys ir žievelė
- 1100 ml sultinio
- 70 g ryžių makaronų
- Mažas kiniškas Pak Choi kopūstas
- 2-3 saujos šparaginių pupelių
- 120 g rudųjų pievagrybių
- 300 ml kokosų pieno
- Druskos, juodųjų pipirų
- Ciberžolės prieskonių
- 1 labai mažo, pusės piršto dydžio, čili pipiro (nebūtina)
Keptoms krevetėms reikės:
- 200 g krevečių
- 2 skiltelių česnako
- Ciberžolės prieskonių
- 1 v.š. laimo arba citrinos sulčių
- Pusės laimo arba citrinos žievelės
- Druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Krevetes apibarstykite ciberžolės prieskoniais, druska ir pipirais, laimo žievele ir apšlakstykite laimo sultimis.
- Aliejuje nedidelėje kaitroje apkepkite per pusę perpjautas česnako skilteles. Išimkite.
- Padidinkite kaitrą ir sudėkite krevetes. Kepkite 2-3 min.
- Aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, tarkuotą imbierą, laimo žievelę ir ciberžolėsprieskonius. Jei naudojate čili pipirą, jį taip pat dėkite šiame etape.
- Jei norite aštriau – dėkite smulkiais upjaustytą, jei švelniau – nepjaustytą. Supilkite karštą sultinį, įspauskite laimo sulčių ir užvirkite.
- Sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius, ryžių makaronus ir pak choi kopūstą. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite kelias minutes.
- Tuomet sudėkite šparagines pupeles ir trumpai apvirkite. Nepervirkite makaronų. Aš verdu iki 8-10 min.
- Supilkite kokosų pieną. Sudėkite keptas krevetes.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Ievai.
[…] Tailandietišką laksą jau skelbėme anksčiau. Mano improvizacijoje ji skysta (nes yra šeimos narių, mėgstančių daugiau „vandens“. […]