• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Tailandietiška Sriuba Laksa

2021-05-07 by Kulinarė 1 Comment

Tailandietiška Sriuba Laksa

Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.

Sriubai:

  • 1 didelis raudonasis svogūnas
  • 1 česnako skiltelė
  • Apie 3 cm imbiero šaknies
  • Pusės laimo sultys ir žievelė
  • 1100 ml sultinio
  • 70 g ryžių makaronų
  • Mažas kiniškas Pak Choi kopūstas
  • 2-3 saujos šparaginių pupelių
  • 120 g rudųjų pievagrybių
  • 300 ml kokosų pieno
  • Druskos, juodųjų pipirų
  • Ciberžolės prieskonių
  • 1 labai mažo, pusės piršto dydžio, čili pipiro (nebūtina)

Keptoms krevetėms reikės:

  • 200 g krevečių
  • 2 skiltelių česnako
  • Ciberžolės prieskonių
  • 1 v.š. laimo arba citrinos sulčių
  • Pusės laimo arba citrinos žievelės
  • Druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Krevetes apibarstykite ciberžolės prieskoniais, druska ir pipirais, laimo žievele ir apšlakstykite laimo sultimis.
  2. Aliejuje nedidelėje kaitroje apkepkite per pusę perpjautas česnako skilteles. Išimkite.
  3. Padidinkite kaitrą ir sudėkite krevetes. Kepkite 2-3 min.
  4. Aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, tarkuotą imbierą, laimo žievelę ir ciberžolėsprieskonius. Jei naudojate čili pipirą, jį taip pat dėkite šiame etape.
  5. Jei norite aštriau – dėkite smulkiais upjaustytą, jei švelniau – nepjaustytą. Supilkite karštą sultinį, įspauskite laimo sulčių ir užvirkite.
  6. Sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius, ryžių makaronus ir pak choi kopūstą. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite kelias minutes.
  7. Tuomet sudėkite šparagines pupeles ir trumpai apvirkite. Nepervirkite makaronų. Aš verdu iki 8-10 min.
  8. Supilkite kokosų pieną. Sudėkite keptas krevetes.
  9. Skanaus!

Už receptą dėkojame – Ievai.

Kategorijos:Jūros gėrybių sriubos, Patiekalai ir jų receptai, Sriubos

 

Panašūs receptai

Laksa su jūros gėrybėmis
Laksa su jūros gėrybėmis
Suomiška žuvienė
Suomiška žuvienė
Sicilietiška žuvienė
Sicilietiška žuvienė

Previous Post: « TRINTA ŠPINATŲ SRIUBA
Sekantis įrašas: ŽIEDINIO KOPŪSTO IR KOKOSŲ PIENO SRIUBA »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Laksa su jūros gėrybėmis | KULINARE.LT parašė:
    2021-11-13 11:55

    […] Tailandietišką laksą jau skelbėme anksčiau. Mano improvizacijoje ji skysta (nes yra šeimos narių, mėgstančių daugiau „vandens“. […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt