Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Sviesto – 50g
- Pieno – 120ml
- Kvietinių miltų – 600g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Vandens – 120ml
- Sausų mielių – 7g
- Cukraus – 1 arbatinis šauktštelis
Gaminimas
- Ištirpiname mieles 60ml pieno.
- Sviestą išlydome.
- Į miltus pilame pieną su mielėmis, pieną, 1 kiaušinį, druską ir cukrų, vandenį ir lydytą sviestą. Rankomis gerai išminkome tešlą.
- Tešlą uždengiame ir dedame į šiltą vietą kad iškiltų (tešlos kiekis turi padvigubėti).
- Po 30 minučių tešlą dar kartą gerai išminkome, kad neliktų tiek daug oro joje ir dedame atgal į šiltą vietą, kur dar 15 minučių ji turi “augti”.
- Ši tešla puikiai tiks kaip pagrindas mėsos ar daržovių pyragams.
Parašykite komentarą