
Reikės:
- 300g krevečių
- 1,5l vištienos sultinio
- 1 citrinžolės stiebo
- 4 česnako skiltelių
- 1 svogūno
- 6 arb. š. tarkuoto imbiero
- 3 lauro lapų
- 1 arb. š. laimo sulčių
- 1 1/2 valg. š. žuvies padažo
- 1/2 valg. š. sojų padažo
- 1 morkos
- 1 puod. Shiitake grybų
- 1 nedidelės cukinijos
- 1 puod. vyšninių pomidorų
- 100ml kokosų pieno
- 1 čili pipiro
- 1/3 puod kalendrų
- druskos
- pipirų
Gaminimas:
- Puode ant vidutinės-aukštos ugnies užverdame sultinį.
- Sudedame smulkintą citrinžolę ir paliekame 5-6 minutėms, kol suminkštės.
- Sudedame smulkintą česnaką, svogūnus, imbierą, čili pipirą, lauro lapus, laimo sultis, žuvies padažą, sojų padažą bei morkas.
- Šiek tiek sumažiname ugnį ir leidžiame pavirti apie 5 minutes.
- Sudedame smulkintus grybus bei cukiniją. Leidžiame lengvai pavirti dar 5 minutes.
- Sudedame krevetes ir per pusę pjaustytus pomidoriukus. Dar paverdame apie 3 minutes.
- Sumažiname dar labiau ugnį ir supilame kokosų pieną. Pagardiname druska bei pipirais. Jei reikia, dar šiek tiek įpilame žuvies padažo.
- Nuimame nuo ugnies.
- Patiekdami uždedame smulkintos kalendros.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Mindaugui.
Parašykite komentarą