Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Kalendrų – 5g
- Jalapenų – 1vnt.
- Avokadų – 4vnt.
- Laimų – 3vnt.
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
Tirštas meksikiečių padažas iš trinto avokado su priedais. Paprastai gvakamolė patiekiama su kukurūzų traškučiais ar kitais traškučiais, taip pat naudojama kaip padažas su kitais meksikietiškais valgiais.
Gaminimas
- Avokadus nulupame ir sutriname.
- Svogūną, česnakus ir aštrų pipirą susmulkiname ir sudedame į trintą avokadą. Suberiame kalendrą, supilame laimų sultis ir pabarstome druska. Viską išmaišome ir valandai dedame į šaldytuvą.
- Patiekti su traškučiais ar tortilijomis.
[…] 1/2 puodelio gvakamolės […]