Ingridientai
- 2 raudonos paprikos
- 100ml aliejaus
- 1 maža skiltelę česnako
- 1 a.š. balto vyno acto
- 0,5 a.š. džiovinto raudonėlio
- 0,25 a.š. cukraus
- 0,25 a.š. druskos
Gaminimas
Paprikas nuplauname ir labai smulkiai supjaustome (arba sumalame).
Česnaką sutriname.
Puode užverdame pusę litro vandens ir suberiame pjaustytas paprikas, kurias verdame 2 minutes (jei paprikos maltos – jų virti nereiktų, tereikia perpilti verdančiu vandeniu). Apvirtas paprikas nusausiname ir suberiame į indą. Į indą beriame druską, cukrų, raudonėlį, sudedame trintą česnako skiltelę ir pilame actą. Viską išmaišome, užpilame aliejumi ir sudedame į užsukamą stiklainį. Paruoštas paprikas bent parą palaikome šaldytuve.
Patiekiama paprikų užkandėlė su balta šviežia duona prie vyno.
Laikoma šaldytuve ši užkanda gali būti iki 2 savaičių.
Parašykite komentarą