Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 50ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 100g
- Vištienos kepenėlių – 200g
- Česnako skiltelių – 1vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
- Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais sviesto ir sudedame smulkintą svogūną.
- Kepame ant vidutinės ugnies apie 4 minutes ir tada supilame grietinėlę, dedame česnaką ir kepame dar 2 minutes ant silpnos ugnies.
- Dubenėlyje elektriniu smulkintuvu susmulkiname kepenėles.
- Sudedame kepintus svogūnus, beriame druskos ir pipirų, sudedame likusį sviestą į dubenį su kepenėlėmis ir dar kartą smulkintuvu susmulkiname iki vientisos masės.
- Kepenėlių masę dedame į ramekiną (keramikinį porcijinį dubenėlį) ir dedame į orkaitę, kur paštetą, uždengtą folija, kepame apie 25 minutes.
- Patiekti atvėsintą kaip užkandį.
[…] o plutelė traški. Kai tokį nuostabų batoną galima suvalgyti vieną. O jei dar pagardintas kepenėlių paštetu ar džemu? Galima pirštus […]