Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 150g
- Silkių – 200g
- Krapų – 30g
- Svogūnų – 2vnt.
- Bulvių – 2vnt.
Gaminimas
- Bulves išverdame su lupenomis ir atvėsiname. Atvėsintas nulupame ir sutriname.
- Įkaitiname keptuvę su 2 valg. š. sviesto ir sudedame smulkintus svogūnus. Kepame apie 7 minutes ant vidutinės ugnies.
- Iškeptus svogūnus dedame į dubenį su sutrintomis bulvėmis ir elektriniu smulkintuvu sumalame iki vientisos masės.
- Į šią masę sudedame supjaustytą silkės filė bei likusį sviestą. Beriame truputį druskos ir pipirų ir dar kartą viską sumalame.
- Susmulkiname krapus ir sudedame į silkės aptepą, išmaišome šaukštu ir bent valandai dedame į šaldytuvą.
- Šis silkės aptepas puikiai tiks kaip užkandis su įvairiais sūriais sausainiais ar skrudinta duona.
Parašykite komentarą