
Ingridientai
- 3 vištienos ketvirčiai
- 3 v.š. saulėje džiovintų pomidorų tyrės (sumaltų konservuotų džiovintų pomidorų)
- 3 skiltelės česnako
- maltų kvapniųjų pipirų
- žiupsnelis džiovintų petražolių, salierų, baziliko
- 1 a.š. kmynų
- druska
Gaminimas
- Nuo vištienos ketvirčių kaulų nuimame mėsą (padarome išklotines). (Odelių nuimti nebūtina).
- Išklotines pabarstome druska ir pipirais, džiovintais prieskoniais bei įtriname smulkintais česnakais. Vištieną paliekame parą šaldytuve.
- Imame marlę (ar plono švaraus lininio audinio), ant jos pabarstome kmynų ir marinuotą vištieną išdėliojame taip, kad kiekviena išklotinė liestųsi su kita (padarome vientisą). Aptepame saulėje džiovintų pomidorų tyre ir atsargiai rankomis suvyniojame. Paruoštą vyniotinį stipriai suvyniojame į marlę ir apvyniojame siūlu.
- Puode pilame vandens, beriame druskos ir truputį kmynų. Dedame vyniotinį, kurį ant vidutinės ugnies verdame apie 1,5 valandos.
- Išvirtą vyniotinį išimame ir suslegiame (galima padėti tarp lentelių ir ant viršaus uždėti sunkų daiktą). Šitaip paslėgtą vyniotinį paliekame bent 12 valandų.
- Vyniotinį patiekiame galima patiekti su džiovintų pomidorų tyre ar salotomis.
- Keptas vištienos vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais nuostabus užkandis šventėms.
Parašykite komentarą