• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Falafeliai

2010-06-04 by Kulinarė 2 komentarai

Falafeliai

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Kalendros miltelių – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Petražolių – 30g
  • Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Bazilikų – 20g
  • Kepimo miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
  • Avinžirnių – 250g
  • Česnako skiltelių – 2vnt.
  • Svogūnų – 1vnt.
  • Juodos duonos riekių – 1vnt.

Gaminimas

  1. Avinžirnius reikėtų užmerkti per naktį.
  2. Avinžirnius, išmirkytą duoną, česnakus, svogūną ir žalumynus sumalam mėsmale (jei malsime elektriniu smulkintuvu, tai nepermalti avinžirnių).
  3. Į sumaltą masę dedame druskos, pipirų, kalendros, aštrių prieskonių, suberiame kepimo miltelius ir išmaišome.
  4. Formuojame nedidelius apvalius kotletukus ar rutuliukus ir kepame tik keptuvėje (ne orkaitėje, ne tefloninėje keptuvėje) ir tik aliejuje. Geriausiai iškeps, jei aliejus keptuvėje apsems falafelius.
  5. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio.
  6. Skaniausia patiekti su šviežiomis daržovėmis ir mėgiamu padažu.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Vegetariški patiekalai Tagged With: aliejus, avinžirniai, bazilikas, česnakas, duona, kalendra, kepimo milteliai, petražolė, svogūnai

 

Panašūs receptai

Karamelizuoti svogūnai
Kopūstų ir grybų pyragas
kopustu maltiniai
Kopūstų maltiniai

Previous Post: « Graikiškas padažas (Tzatziki)
Sekantis įrašas: Salotų padažas su garstyčiomis »

Reader Interactions

Comments

  1. mart

    2010-09-02 at 14:34

    o kuo būtų galima pakeisti avinžirnius?

    Atsakyti
    • Kulinare

      2010-09-02 at 17:01

      juos galima pakeisti didelėmis pupomis, na žinot, tomis, kurias dažniausiai prie alaus verda:)

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt