Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kalendros miltelių – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Petražolių – 30g
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Bazilikų – 20g
- Kepimo miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Avinžirnių – 250g
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Juodos duonos riekių – 1vnt.
Gaminimas
- Avinžirnius reikėtų užmerkti per naktį.
- Avinžirnius, išmirkytą duoną, česnakus, svogūną ir žalumynus sumalam mėsmale (jei malsime elektriniu smulkintuvu, tai nepermalti avinžirnių).
- Į sumaltą masę dedame druskos, pipirų, kalendros, aštrių prieskonių, suberiame kepimo miltelius ir išmaišome.
- Formuojame nedidelius apvalius kotletukus ar rutuliukus ir kepame tik keptuvėje (ne orkaitėje, ne tefloninėje keptuvėje) ir tik aliejuje. Geriausiai iškeps, jei aliejus keptuvėje apsems falafelius.
- Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio.
- Skaniausia patiekti su šviežiomis daržovėmis ir mėgiamu padažu.
mart
o kuo būtų galima pakeisti avinžirnius?
Kulinare
juos galima pakeisti didelėmis pupomis, na žinot, tomis, kurias dažniausiai prie alaus verda:)