Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Pievagrybių – 150g
- Grietinės (30%) – 4 šaukštai
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Sojų faršo – 200g
- Fermentinis sūrio – 100g
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Sviesto – 3 šaukštai
- Pomidorų – 2vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Cukinijų – 2vnt.
Gaminimas
- Cukinijas perpjauname pusiau išilgai ir išskobiame sėklas.
- Sojų faršą užplikome 1l verdančio vandens ir paliekame 10 minučių.
- Per tą laiką susmulkiname svogūną, česnaką bei pievagrybius.
- Atskirame dubenyje sumaišome grietinę su miltais ir įpilame dar 150ml vandens.
- Įkaitiname keptuvę ir išlydome 2 valg. š. sviesto. Į keptuvę dedame cukinijas ir ant stiprios ugnies jas apkepame iš visų pusių.
- Nusausiname sojų faršą ir į jį sudedame smulkintus prieskonius, druskos ir pipirų, pievagrybius (ir tarkuotą fermentinį sūrį) ir išmaišome.
- Faršą su prieskoniais dedame į apkeptų cukinijų vidų. Ant faršo dedame riekutėmis pjaustytą pomidorus.
- Paruoštas cukinijas dedame į kepimo indą. Supilame grietinės ir miltų padažą, beriame dar druskos ir pipirų, dedame 1 šaukštą sviesto.
- Patiekalą dedame kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame 25-35 minutes.
- Farširuotas cukinijas patiekiame karštas.
Parašykite komentarą