Ingridientai
- 100g kuskuso
- pusė nedidelės paprikos
- trečdalis nedidelės cukinijos
- pusė svogūno
- 2 skiltelės česnako
- 2 v.š. lukštentų moliūgo sėklų
- 2 v.š. aliejaus
- 1a.š. šviežio raudonėlio lapelių
- druska
Gaminimas
Kuskusą užpilame stikline karšto vandens (maždaug 90 laipsnių) ir uždengiame. Per 7-10 minučių kruopos išbrinks ir tapsminkštos bei purios.
Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.
Česnaką supjaustome griežinėliais.
Cukiniją supjaustome plonais griežinėliais.
Papriką supjaustome nedidelėmis juostelėmis.
Keptuvę įkaitiname su aliejumi ir sudedame česnaką bei svogūną. Kepame vos 1-2 minutes.
Į keptuvę suberiame moliūgo sėklas ir dar minutę kepame. Po minutės sudedame cukiniją bei papriką, beriame pagal skonį drusko ir dar porą minučių ant stiprios ugnies kepame.
Patiekdami į lėkštę sudedame kuskusą, ant viršaus keptas daržoves ir pabarstome šviežiais raudonėlio lapeliais
Skanaus!
Parašykite komentarą