
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Vištienos sultinio – 1500ml
- Sauso balto vyno – 150ml
- Pievagrybių – 250g
- Parmezano sūrio – 50g
- Ryžių (Arborio) – 350g
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Petražolių – 1 šaukštas
- Svogūnų – 1vnt.
- Sviesto – 1 šaukštas
Gaminimas
- Keptuvėje su 1 šaukštu aliejaus pakepame supjaustytus pievagrybius. Kepame apie 1-2 minutes.
- Į puodą dedame šaukštą sviesto ir sudedame smulkintą svogūną bei česnaką. Kepame apie 2 minutes, tada suberiame ryžius ir likusį aliejų, išmaišome ir apkepame 2 minutes.
- Ant viršaus pilame vyną ir kepame dar 2 minutes.
- Po 4 minučių ryžius užpilame karštu sultiniu, išmaišome ir verdame tol, kol sultinio beveik nelieka.
- Ugnį sumažiname ir sudedame grybus, petražoles, druskos ir pipirų. Išmaišome ir dar kaitiname apie 3-4 minutes.
- Patiekdami dedame risotto į gilią lėkštę ir pabarstome tarkuotu parmezano sūriu.
Parašykite komentarą