• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Ryžių risoto su grybais

2010-10-11 by Kulinarė Palikti komentarą

Ryžių risoto su grybais

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
  • Vištienos sultinio – 1500ml
  • Sauso balto vyno – 150ml
  • Pievagrybių – 250g
  • Parmezano sūrio – 50g
  • Ryžių (Arborio) – 350g
  • Česnako skiltelių – 2vnt.
  • Petražolių – 1 šaukštas
  • Svogūnų – 1vnt.
  • Sviesto – 1 šaukštas

Gaminimas

  1. Keptuvėje su 1 šaukštu aliejaus pakepame supjaustytus pievagrybius. Kepame apie 1-2 minutes.
  2. Į puodą dedame šaukštą sviesto ir sudedame smulkintą svogūną bei česnaką. Kepame apie 2 minutes, tada suberiame ryžius ir likusį aliejų, išmaišome ir apkepame 2 minutes.
  3. Ant viršaus pilame vyną ir kepame dar 2 minutes.
  4. Po 4 minučių ryžius užpilame karštu sultiniu, išmaišome ir verdame tol, kol sultinio beveik nelieka.
  5. Ugnį sumažiname ir sudedame grybus, petražoles, druskos ir pipirų. Išmaišome ir dar kaitiname apie 3-4 minutes.
  6. Patiekdami dedame risotto į gilią lėkštę ir pabarstome tarkuotu parmezano sūriu.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Vegetariški patiekalai Tagged With: aliejus, baltas vynas, česnakas, parmezano sūris, pievagrybiai, ryžiai, sultinys, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Karamelizuoti svogūnai
Kopūstų ir grybų pyragas
kopustu maltiniai
Kopūstų maltiniai

Previous Post: « Padažas skrudintoms bulvytėms
Sekantis įrašas: Lašišos užkandis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt