Ingridientai
- 5 bulvės
- 4 morkos
- 1 poras
- 300g špinatų
- 4 kiaušiniai
- 70ml pieno
- 0,5 a.š kepimo miltelių
- 3 skiltelės česnako
- 1 v.š. aliejaus
- 120g miltų
- 250g brokolio
- 0,25 a.š. čili prieskonių
- 0,5 a.š. vegetos prieskonių
- 2 v.š. sviesto
- 1 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
Dubenyje išplakame kiaušinius su miltais, kepimo milteliais, pienu, žiupsniu druskos ir šaukštu aliejaus.
Bulves nulupame ir labai smulkiai supjaustome (arba sutarkuojame burokine tarka). Dubenyje sumaišome jas su šaukštu aliejaus, vegetos prieskoniais ir trupučiu druskos.
Brokolius susmulkiname ir dedame į keptuvę su sviestu. Kepame apie 5 minutes. Iškeptus brokolius sudedame į atskirą dubenį.
Morkas nulupame, sutarkuojame ir sumaišome su čili prieskoniais bei smulkintais česnakais.
Į kepimo indą (geriausia silikoninį, kad pyragas lengvai išsiverstų) sudedame bulves. Ant bulvių pilame dalį plakinio (tik tiek,kad apsemtų bulves), tada bulves “užklojame” špinatų lapais. Ant špinatų lapų dedame morkas. Ant morkų dedame vėl špinatų lapų ir ranka truputį paspaudžiame, kad susislėgtų. Ant špinatų lapų sudedame smulkiną porą ir apkeptus brokolius ir ranka dar kartą paspaudžiame. Viską užpilame kiaušinių plakiniu ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 1 valandą.
Iškepus sluoksniuotam daržovių pyragui, “išverčiame” jį ant didesnės lėkštės ir patiekiame su mėgiamu padažu.
Parašykite komentarą