Receptui reikės
- 400g vištienos krūtinėlės
- 200g grietinėlės
- Druskos
- Pipirų
- 1 a. š. grūdėtų garstyčių
- Ghee sviesto kepimui
- Rozmarino
- Poros saujų mažų šviežių bulvyčių
- Alyvuogių aliejaus
- Česnako miltelių
Gaminimo eiga
- Bulvytes gerai išplauti, nusausinti, perpjauti per pusę, įtrinti druska, česnako milteliais ir alyvuogių aliejumi.
- Dėti kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę (viršus-apačia) 40 minučių.
- Perjungti į grill funkciją ir kepti dar 20 minučių.
- Vištienos krūtinėlę supjaustyti dviejų pirštų pločio storesnėmis juostelėmis, ištrinti druska, pipirais, česnakų milteliais.
- Gerai įkaitinti keptuvę su ghee sviestu ir apkepti krūtinėlės gabaliukus po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kad gražiai apskrustų, bet nepradėtų degti.
- Sumažinti kaitrą, uždengti keptuvę dangčiu ir kepti dar 10 minučių.
- Ant minimalios ugnies kepant, pilti grietinėlę, dėti rozmariną, ir garstyčias.
- Troškinti iki 10 minučių, kol padažas sutirštės.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Lunchtime Rituals.
Parašykite komentarą