Ingridientai
- 200g plikytų ilgagrūdžių ryžių
- 200g lašišos filė
- skardinė konservuotų bambukų ūglių
- 150g šviežio kopūsto
- 3 v.š. sviesto
- 2 kiaušiniai
- druska ir pipirai
Gaminimas
Ryžius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Keptuvėje išlydome 1 šaukštą sviesto ir sudedame pjaustytą kopūstą, kurį kepame apie 3 minutes ant vidutinės ugnies.
Tada kartu sudedame smulkintą lašišos filė ir nusausintus bambukų ūglius. Viską kepame apie 5 minutes ant vidutinės ugnies. Iškeptą žuvį su daržovėmis sudedame į dubenėlį, o toje pačioje keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus sviesto ir sudedame virtus ryžius. Atskirame dubenėlyje išplakame kiaušinius ir supilame juos į keptuvę su ryžiais. Kepame apie 3 minutes visą laiką maišydami, kad kiaušinis geriau išsimaišytų ryžiuose. Iškepus kiaušiniui į keptuvę su ryžiais sudedame keptą lašišą su kopūstais ir bambukais. Pabarstome trupučiu druskos ir pipirų, išmaišome ir patiekiame. Galime paskaninti sojų padažu.
Jurgita
labai labai skanu,tiesa sakant nesitikejau kad taip patiks,tikrai darysiu dar ne karta aciu uz recepta.