Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Citrinos sulčių – 40ml
- Sauso balto vyno – 100ml
- Krapų – 1 šaukštas
- Krevečių – 250g
- Kopsūtų – 0.25vnt.
- Ryžių – 200g
- Česnako skiltelių – 3vnt.
- Sviesto – 4 šaukštai
- Svogūnų – 1vnt.
- Žuvies sultinio – 100ml
Gaminimas
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame smulkintą svogūną bei česnaką, kepame apie 3-4 minutes.
- Į svogūnus sudedame krapus, kalendrą (nebūtina), druską ir pipirus, suberiame virtus ryžius bei lukštentas krevetes ir išmaišome.
- Imame apvirtą kopūsto lapą, dedame 1-1,5 valg. š. ryžių ir krevečių įdaro ir suvyniojame. Vyniojame taip, kad neliktų tarpų, per kuriuos galėtų išbyrėti ryžiai.
- Paruoštus “balandėlius” dedame į troškinimo indą, juos užpilame vynu bei žuvies sultiniu, pašlakstome citrinos sultimis ir dedame į orkaitę 15-20 minučių (įkaitintą iki 160-170 laipsnių).
- Prieš patiekiant, ant karštų balandėlių dedame sviestą.
Parašykite komentarą