Ingridientai
- 200g kuskuso
- 12 didelių šukučių (800g)
- 2 v.š. sviesto
- 5 v.š. aliejaus
- 2 a.š. apelsino žievelės
- druska ir pipirai
- 0,25 a.š. šafrano
- 0,5 apelsino
- 1,5 a.š. kumino
- 0,25 a.š. raudonųjų pipirų
- 1,5 a.š. rūkytos paprikos prieskonių
- 1 v.š. petražolių
Gaminimas
Į puodą pilame 400ml vandens, 2 šaukštus aliejaus, sudedame šafraną ir užverdame. Užvirus vandeniui nuimame puodą nuo ugnies ir suberiame kuskusą, beriame 0,5 a.š. druskos, apelsino žievelę, sudedame sviestą, išmaišome, uždengiame puodą ir paliekame bent 5 minutėms.
Lėkštelėje sumaišome rūkytos paprikos prieskonius su kuminu, trupučiu juodųjų pipirų ir 0,25 a.š. raudonųjų pipirų. Šukutes apvoliojame prieskoniuose.
Įkaitiname keptuvę su 2-3 v.š. aliejaus ir sudedame šukutes, kurias kepame ne ilgiau kaip 2-3 minutes iš abiejų pusių.
Patiekdami į lėkštę dedame kuskuso, ant viršaus po kelias keptas šukutes, pabarstoem trupučiu smulkintų petražolių, druska, ir dedame po riekelę apelsino.
Parašykite komentarą