• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Šukutės su kuskusu

2011-01-13 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 200g kuskuso
  • 12 didelių šukučių (800g)
  • 2 v.š. sviesto
  • 5 v.š. aliejaus
  • 2 a.š. apelsino žievelės
  • druska ir pipirai
  • 0,25 a.š. šafrano
  • 0,5 apelsino
  • 1,5 a.š. kumino
  • 0,25 a.š. raudonųjų pipirų
  • 1,5 a.š. rūkytos paprikos prieskonių
  • 1 v.š. petražolių

Gaminimas


Į puodą pilame 400ml vandens, 2 šaukštus aliejaus, sudedame šafraną ir užverdame. Užvirus vandeniui nuimame puodą nuo ugnies ir suberiame kuskusą, beriame 0,5 a.š. druskos, apelsino žievelę, sudedame sviestą, išmaišome, uždengiame puodą ir paliekame bent 5 minutėms.
Lėkštelėje sumaišome rūkytos paprikos prieskonius su kuminu, trupučiu juodųjų pipirų ir 0,25 a.š. raudonųjų pipirų. Šukutes apvoliojame prieskoniuose.
Įkaitiname keptuvę su 2-3 v.š. aliejaus ir sudedame šukutes, kurias kepame ne ilgiau kaip 2-3 minutes iš abiejų pusių.
Patiekdami į lėkštę dedame kuskuso, ant viršaus po kelias keptas šukutes, pabarstoem trupučiu smulkintų petražolių, druska, ir dedame po riekelę apelsino.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai Tagged With: aliejus, apelsinas, kuminas, kuskusas, petražolė, rūkytos paprikos prieskoniai, šafranas, šukutės, sviestas

 

Panašūs receptai

Žalieji blynų suktinukai
Žalieji blynų suktinukai
Pyragas su lašiša ir Camembert sūriu
Pyragas su lašiša ir Camembert sūriu
Salotos su silke ir saldžiąja bulve
Salotos su silke ir saldžiąja bulve

Previous Post: « Troškinta žuvis – hekas
Sekantis įrašas: Karštas lietinių blynų užkandis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt