Ingridientai
- 600g žuvies be kaulų
- 6 skiltelės česnako
- 1 arb. š. tarkuoto imbiero
- 1 arb. š. čili pipiro
- 1 arb. š. paprikos
- 1 pjaustytas svogūnas
- 1 arb. š. kalendros
- 1 arb. š. baltųjų pipirų
- 50g tirštos grietinės
- 2 kiaušiniai
- 200g džiūvėsių
- aliejus
- druska
Gaminimas
- Česnaką, imbierą, visus pipirus, maltą kalendrą, papriką, svogūną bei grietinę sumaišome ir susmulkiname elektriniu smulkintuvu.
- Žuvies gabaliukus nuplauname ir dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 10 minučių su 2 česnako skiltelėmis.
- Išvirtą žuvį sumalame.
- Inde sumaišome iš prieskonių ir grietinės gautą masę su malta žuvimi, įmušame kiaušinius ir supilame 100g džiūvėsių. Gerai išminkome ir dedame 2 valandoms į šaldytuvą.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš paruoštos masės padarome nedidelius kotletukus, apvoliojame juos likusiuose džiūvėsiuose ir dedame kepti. Kiekvieną kotletą kepame apie 8 minutes apvartant, kol paruduos.
- Patiekiame su virtais ryžiais ar su bulvėmis.
Lili
I zuvies kotletukus beriu ne dziuvesius, o krakmola, ir jei jie skirti valgyti ne pasninko metu – ymalu paprastu nerukytu lasinuku.