
Reikės:
- 6 vištienos blauzdelių
- Aliejaus kepimui
Marinatui:
- Pieno
- Malto čili – pagal skonį
- Žiupsnio pipirų
- Žiupsnio druskos
- 0,5 a.š. prieskoninių žolelių
Apvoliojimui:
- 100g miltų
- 0,5 a.š. česnakų granulių
- 0,5 a.š. svogūnų granulių
- 0,5 a.š. paprikos miltelių
- Žiupsnio pipirų
- Žiupsnio druskos
Padažui:
- 1 v.š. pomidorų padažo
- 1 v.š. majonezo
- 1 v.š. garstyčių
Gaminimo eiga:
- Blauzdeles sudedame į dubenį ir apibarstome žolelėmis, druska, pipirais ir maltu čili. Išmaišome.
- Ant blauzdelių pilame tiek pieno, kad jos būtų apsemtos.
- Paliekame marinuotis valandai kambario temperatūroje arba per naktį šaldytuve.
- Dubenyje sumaišome visus ingredientus, skirtus apvoliojimui.
- Blauzdeles traukiame iš pieno ir gausiai apvoliojame miltų mišinyje.
- Puode įkaitiname aliejų.
- Apvoliotas blauzdeles nardiname į aliejų ir kepame 20 – 30 minučių ant mažos ugnies.
- Kai blauzdelės tampa gražiai rudos, jas ištraukiame ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
- Sumaišome visus padažui skirtus ingredientus ir apšlakstome blauzdeles.
- Skanaus!
[…] Jei patiko šis receptas, būtinai pabandykite iš šias aštrias vištienos blauzdeles. […]