
Kaip iškepti žuvį tešloje? Tai visai paprasta. Išbandykite mūsų siūlomą alaus tešlą, kurią užmaišysite vos per keletą minučių, o pačią žuvį tešloje iškepsime per 15 minučių. Tešlos išorė bus traški, o viduje žuvis – drėgna bei minkšta. O jei dar patieksite ir su česnakiniu padažu, tuomet svečiai tikrai pirštus apsilaižys!
Keptai žuviai tešloje reikės
- 1kg baltos žuvies filė (menkės, tilapijos ir pan)
- 2 arb. š. druskos
- 0.5 arb. š. pipirų
- 1 puodelio miltų
- 1 arb. š. česnako miltelių arba granulių (nebūtina)
- 1. arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1 kiaušinio
- ~300ml alaus
- Aliejaus kepimui
Gaminimas
- Supjaustome žuvį maždaug 3cm pločio juostelėmis ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Pabarstome žuvį iš abiejų pusių druska bei pipirais.
- Ruošiame tešlą. Pirmiausia sumaišome sausus produktus: miltus, česnakų miltelius, papriką bei druską.
- Įmaišome plaktą kiaušinį.
- Tada maišydami tešlą po truputį pilame dalimis alų, kol susiformuos tešla.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi.
- Imame žuvies gabalėlį, merkiame į tešlą ir dedame į keptuvę.
- Kepame apie 3-4 minutes, kol tešla gražios spalvos.
- Iškepusią žuvį dedame ant grotelių arba popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų susikaupę riebalai.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
Parašykite komentarą