Ingridientai
- 2 baklažanai
- 150ml baltojo vyno acto
- 300ml vandens
- 2 skiltelės česnako
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- 0,5 a.š. džiovintų petražolių
- aliejus
- 0,5 a.š. cukraus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Baklažanus supjaustome griežinėliais (0,5cm storio) ir subarstome druska. Baklažanus sudedame į kiaurąsamtį ir paliekame 6 valandoms (įsigerdama druska išskis sultis ir jos išbėgs).
Įpuodą supilame vandenį ir actą, beriame cukrų ir žiupsnelį druskos. Užvirus marinatui sudedame baklažanus, kuriuos verdame ne ilgiau kaip 3 minutes.
Apvirtas daržoves sudedame į stiklainį.
200ml aliejaus (aliejaus kiekį reguliuokite pagal turimą baklažanų kiekį) sumaišome su smulkintu česnaku, čiobreliais, petražolėmis, trupučiu druskos. Paruoštą aliejų supilame ant baklažanų ir užsukame stiklainiukus.
Laikome tamsioje vėsioje vietoje.
Aliejuje konservuoti baklažanai tiks kaip užkandis su duona, kaip garnyras ar ingredientas, gaminant makaronų padažus.
Parašykite komentarą