Ingridientai
*50ml vyno ar obuolių acto
*1 a.š. aliejaus
*0,05 a.š. druskos
*0,05 a.š. cukraus
Gaminimas
Visus ingredientus sumaišome. Maišome kol ištirpsta druska ir cukrus.
Šiuo acto padažu skaniname salotas, įvairius užkandžius ar silkę.
*50ml vyno ar obuolių acto
*1 a.š. aliejaus
*0,05 a.š. druskos
*0,05 a.š. cukraus
Visus ingredientus sumaišome. Maišome kol ištirpsta druska ir cukrus.
Šiuo acto padažu skaniname salotas, įvairius užkandžius ar silkę.
[…] į šaldytuvą, kad sustingtų. Vištienos šaltieną su kukurūzais ir žirneliais patiekiame su acto padažu , krienais ar kitu mėgstamu […]
[…] Vištienos kepenėles nuvalome. Sultinį užverdame, atvėsiname ir suberiame želatiną ir truputį druskos. Maišome kol želatina ištirpsta. Įkaitiname keptuve su sviestu ir sudedame kepenėlių gabalus, kuriuos kepame iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Iki kepimo pabaigos likus 1 minutei, sudedame į keptuvę smulkintą česnaką ir baigiame kepti. Kepenėles truputį atvėsiname ir sudedame į nedidelius indelius, kuriuose stings drebučiai. Po kepenėlių gabaliukais galima padėti po šakelę petražolių. Kepenėles užpilame paruoštu sultiniu ir kiek pravėsus dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms. Keptas vištienos kepenėles drebučiuose patiekiame kaip užkandį su acto padažu. […]