• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Pita

2010-04-15 by Kulinarė 6 komentarai

Pita

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
  • Kvietinių miltų – 300g
  • Vandens – 100ml
  • Sausų mielių – 11g

Pita- tai plona mie­linė graikiška duona, kuri iškepta pasidaro dvisluoksnė, todėl paplotėlius labai patogu paskaninti įvairiausiais padažais ar kitais priedais. Pateikiame patį paprasčiausią pitos tešlos receptą.

Gaminimas

  1. Viską sumaišome ir minkome, kol tešla pasidarys švelni ir nebekibs prie rankų.
  2. Paliekame tešlą apie 2 valandas, kad iškiltų.
  3. Tešlai „iškilus“ iš jos formuojame norimo dydžio kamuoliukus ir juos iškočiojame (3-5 mm). Tešlos blynus palikti dar 10min kilti.
  4. Dedame blynus į skarda(įkaitintą) ir kišame į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame neilgai, 5-10 minučių.

Kategorijos:Įvairūs užkandžiai, Patiekalai ir jų receptai, Užkandžiai Tagged With: aliejus, mielės, mielinė duona, pita, receptas, salotos, top receptai, užkandis

 

Panašūs receptai

Tortilijos su špinatais ir pupelėm⁣is
Tortilijos su špinatais ir pupelėm⁣is
Keptų ryžių užkandėlė su tunu
Keptų ryžių užkandėlė su tunu
Orkaitėje užkepti Nachos
Orkaitėje užkepti Nachos

Previous Post: « Keptas sumuštinis su špinatais
Sekantis įrašas: Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis) »

Reader Interactions

Comments

  1. Enrika

    2015-01-27 at 12:10

    Sveiki. Nesupratau kiek laiko kepti?Tikrai netikiu,kad 50 min. Gal 5-10 min?

    Atsakyti
  2. Kulinarė

    2015-01-28 at 11:27

    Enrika, ačiū už pastabą – Jūs teisi, ten klaidingai įrašytą, turi būt 5 minutes :)Nulis „prisiklijavo“ 🙂

    Atsakyti
  3. Enrika

    2015-01-30 at 02:40

    Dekoju uz patikslinima:) Bandysiu kuria diena:)

    Atsakyti
  4. Elada

    2015-02-15 at 02:30

    Sveiki. Norejau paklausti ,ar tesla kildinti siltai,t.y. uzdengus maistine plevele virs dubens su siltu vandeniu? Ar tiesiog naturaliai? Dekoju.

    Atsakyti
  5. Kulinarė

    2015-02-17 at 17:41

    Gerb. Elada, mes kildinom tiesiog šiltai į patalus įdėjus 🙂

    Atsakyti

Trackbacks

  1. Greitos vištienos salotos | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-18 14:58

    […] salotos patiekiamos pitoje ar […]

    Atsakyti

Komentuoti: Greitos vištienos salotos | KULINARE.LT Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt