• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Perlinės kruopos su Bešamelio padažu užkeptos sūriu

2012-06-12 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 300g perlinių kruopų
  • 150ml Bešamelio padažo
  • 120g fermentinio sūrio
  • 3 bulvės
  • 1 v.š. dūvėsių
  • 1 skiltelė česnako
  • 0,5 a.š. čiobrelio
  • 1 a.š. sviesto
  • druska ir pipirai

Gaminimas

Kruopas užpilame pasūdytu vandeniu ir išverdame. Išvirtas nusausiname.
Bulves nulupame ir sutarkuojame.
Sūrį sutarkuojame.
Kepimo indą ištepame sviestu. (Geriausia ruošti atskiruose indeliuose kiekvienam asmeniui).
Išvirtas kruopas nusausiname ir dubenyje sumaišome su tarkuotomis bulvėmis. Sudedame smulkintą česnaką, beriame čiobrelius, džiūvėsius, druskos ir pipirų ir viską užpilame Bešamelio padažu. Beriame trečdalį tarkuoto sūrio ir viską gerai išmaišę supilame į kepimo indą ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 40 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos ant viršaus užbarstome likusį sūrį,padidiname katrą iki 190 laipsnių ir baigiame kepti.
Patiekiame kruopas karštas su paplotėliais.

Kategorijos:Apkepai, Patiekalai ir jų receptai, Vegetariški patiekalai Tagged With: bešamelio padažas, česnakas, džiūvėsiai, fermentinis sūris, košė, perlinės kruopos, sviestas, vegetariški patiekalai

 

Panašūs receptai

Kopūstų ir grybų pyragas
Salierų ir pomidorų užkepėlė
Bulvių užkepėlė su sūriu

Previous Post: « Špinatų omletas su muskatu
Sekantis įrašas: Šilkinė košė su pievagrybių padažu bei traškia šonine »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt