• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Mornay padažas

2010-05-14 by Kulinarė 2 komentarai

Mornay padažas

Ingridientai

  • Druskos – 0.2 arbatinio šauktštelio
  • Sviesto – 50g
  • Pieno – 150ml
  • Parmezano sūrio – 40g
  • Gruyère sūrio – 40g
  • Kvietinių miltų – 2 šaukštai

Mornay padažas tai Bešamelio padažas su tarkuotu sūriu. Paprastai tai būna per pusę gruyere ir parmezano sūris.

Gaminimas

  1. Keptuvėje miltai pakepami kartu su sviestu ir užpilama pienu. Kaitinama ant silpnos temperatūros kelias minutes.
  2. Pradėjus kilti burbuliukams – sudedamas sūris, ir visą laiką maišant padažas 4 minutes kaitinamas, kol sutirštėja.
  3. Dažniausiai šis padažas patiekiamas su jūros gėrybėmis ar daržovėmis.

Kategorijos:Įvairūs padažai, Padažai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: bešamelio padažas, gruyere sūris, Mornay padažas, parmezano sūris

 

Panašūs receptai

Lengvas pomidorų padažas picai
Lengvas pomidorų padažas picai
Totoriškas majonezo padažas
Totoriškas majonezo padažas
Tradicinis majonezas
Tradicinis majonezas

Previous Post: « Bešamelio (Bechamel) padažas
Sekantis įrašas: Sumuštinis su keptu kiaušiniu »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Kepenėlių apkepas | KULINARE.LT parašė:
    2020-03-24 15:10

    […] : Bulves nulupame ir supjaustome labai smulkiais gabaliukais. Sumaišome dubenyje jas su aliejumi, trupučiu druskos ir pipirų. Sudedame į kepimo formą ir dedame į orkaitę, kur kepame jas apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintas kepenėles, kurias kepame ne ilgiau kaip 4 minutes. Beriame druskos ir pipirų. Iškeptas kepenėles sumaišome su smulkintu svogūnu ir česnaku. Dubenyje išplakame kiaušinius su miltais, kepimo milteliais, pienu, garstyčiomis bei druska ir pipirais. Į kepimo formą su apkeptomis bulvėmis tolygiai išdėliojame keptas kepenėles su svogūnu ir viską užpilame kiaušinių plakiniu. Dedame apkepą į orkaitę ir kepame 30-35 minutes. Iškeptą kepenėlių apkepą „išverčiame“ ant didesnės lėkštės ir patiekiame dar karštą. Šį apkepą patiekiame su mornay padažu. […]

    Atsakyti
  2. Užkepėlė su faršu ir Mornay padažu | KULINARE.LT parašė:
    2020-03-24 19:47

    […] 200g Mornay padažo […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt