Ingridientai
- Druskos – 0.2 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 50g
- Pieno – 150ml
- Parmezano sūrio – 40g
- Gruyère sūrio – 40g
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
Mornay padažas tai Bešamelio padažas su tarkuotu sūriu. Paprastai tai būna per pusę gruyere ir parmezano sūris.
Gaminimas
- Keptuvėje miltai pakepami kartu su sviestu ir užpilama pienu. Kaitinama ant silpnos temperatūros kelias minutes.
- Pradėjus kilti burbuliukams – sudedamas sūris, ir visą laiką maišant padažas 4 minutes kaitinamas, kol sutirštėja.
- Dažniausiai šis padažas patiekiamas su jūros gėrybėmis ar daržovėmis.
[…] : Bulves nulupame ir supjaustome labai smulkiais gabaliukais. Sumaišome dubenyje jas su aliejumi, trupučiu druskos ir pipirų. Sudedame į kepimo formą ir dedame į orkaitę, kur kepame jas apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintas kepenėles, kurias kepame ne ilgiau kaip 4 minutes. Beriame druskos ir pipirų. Iškeptas kepenėles sumaišome su smulkintu svogūnu ir česnaku. Dubenyje išplakame kiaušinius su miltais, kepimo milteliais, pienu, garstyčiomis bei druska ir pipirais. Į kepimo formą su apkeptomis bulvėmis tolygiai išdėliojame keptas kepenėles su svogūnu ir viską užpilame kiaušinių plakiniu. Dedame apkepą į orkaitę ir kepame 30-35 minutes. Iškeptą kepenėlių apkepą „išverčiame“ ant didesnės lėkštės ir patiekiame dar karštą. Šį apkepą patiekiame su mornay padažu. […]