• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Mornay padažas

2010-05-14 by Kulinarė 2 komentarai

Mornay padažas

Ingridientai

  • Druskos – 0.2 arbatinio šauktštelio
  • Sviesto – 50g
  • Pieno – 150ml
  • Parmezano sūrio – 40g
  • Gruyère sūrio – 40g
  • Kvietinių miltų – 2 šaukštai

Mornay padažas tai Bešamelio padažas su tarkuotu sūriu. Paprastai tai būna per pusę gruyere ir parmezano sūris.

Gaminimas

  1. Keptuvėje miltai pakepami kartu su sviestu ir užpilama pienu. Kaitinama ant silpnos temperatūros kelias minutes.
  2. Pradėjus kilti burbuliukams – sudedamas sūris, ir visą laiką maišant padažas 4 minutes kaitinamas, kol sutirštėja.
  3. Dažniausiai šis padažas patiekiamas su jūros gėrybėmis ar daržovėmis.

Kategorijos:Įvairūs padažai, Padažai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: bešamelio padažas, gruyere sūris, Mornay padažas, parmezano sūris

 

Panašūs receptai

Lengvas pomidorų padažas picai
Lengvas pomidorų padažas picai
Totoriškas majonezo padažas
Totoriškas majonezo padažas
Tradicinis majonezas
Tradicinis majonezas

Previous Post: « Bešamelio (Bechamel) padažas
Sekantis įrašas: Sumuštinis su keptu kiaušiniu »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Kepenėlių apkepas | KULINARE.LT parašė:
    2020-03-24 15:10

    […] : Bulves nulupame ir supjaustome labai smulkiais gabaliukais. Sumaišome dubenyje jas su aliejumi, trupučiu druskos ir pipirų. Sudedame į kepimo formą ir dedame į orkaitę, kur kepame jas apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintas kepenėles, kurias kepame ne ilgiau kaip 4 minutes. Beriame druskos ir pipirų. Iškeptas kepenėles sumaišome su smulkintu svogūnu ir česnaku. Dubenyje išplakame kiaušinius su miltais, kepimo milteliais, pienu, garstyčiomis bei druska ir pipirais. Į kepimo formą su apkeptomis bulvėmis tolygiai išdėliojame keptas kepenėles su svogūnu ir viską užpilame kiaušinių plakiniu. Dedame apkepą į orkaitę ir kepame 30-35 minutes. Iškeptą kepenėlių apkepą „išverčiame“ ant didesnės lėkštės ir patiekiame dar karštą. Šį apkepą patiekiame su mornay padažu. […]

    Atsakyti
  2. Užkepėlė su faršu ir Mornay padažu | KULINARE.LT parašė:
    2020-03-24 19:47

    […] 200g Mornay padažo […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Raudona lėkštė, 16x16cm Raudona lėkštė, 16x16cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm
  • Indas salotoms, 22.50x10cm Indas salotoms, 22.50x10cm

Populiariausi receptai

  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Greitas bananų pyragas Greitas bananų pyragas
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Trapios sviestinės tešlos receptas Trapios sviestinės tešlos receptas
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt