• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Spirgučių padažas

2010-12-07 by Kulinarė 4 komentarai

Ingridientai

*200g rūkytos šoninės ar lašinukų
*2 svogūnai
*200ml pieno (+50ml)
*2 v.š. miltų
*0,5 a.š. pipirų
*0,25 a.š. druskos

Gaminimas

Šoninę ar lašinukus supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į įkaitintą keptuvę, kur dažnai maišydami pakepame apie 3 minutes. Po 3 minučių sudedame smulkintus svogūnus ir kepame dar porą minučių. Suberiame miltus, išmaišome ir minutę kepame. Sutirštėjus riebalams supilame pieną, sumažiname ugnį ir kaitiname iki virimo. Užvirus padažas sutirštėja.
Spirgučių padažas puikiai tiks daugeliui bulvinių patiekalų, taip pat košėms.

Kategorijos:Įvairūs padažai, Padažai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: kiaulienos šoninė, lašinukai, miltai, padažas, pienas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Lengvas pomidorų padažas picai
Lengvas pomidorų padažas picai
Totoriškas majonezo padažas
Totoriškas majonezo padažas
Tradicinis majonezas
Tradicinis majonezas

Previous Post: « Kiaulienos ir bulvių užkepėlė
Sekantis įrašas: Marokietiška vištiena su kuskusu »

Reader Interactions

Comments

  1. Giedrė

    2020-11-04 at 06:36

    Spirgai su grikiu koše mano mėgstamiausias vaikystės patiekalas 🙂

    Atsakyti

Trackbacks

  1. Kugelis su kumpiu | KULINARE.LT parašė:
    2020-04-28 12:35

    […] Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustę sudedame į bulvių tarkius. Kartu į tarkius pilame kefyrą, dedame druska, 2 šaukštus aliejaus ir didesniais gabaliukais pjaustytą kumpį. Išmaišome viską ir pilame į kepimo indą išteptą likusiu aliejumi. Dedame paruoštą kugelį į orkaitę ir kepame apie 1,5 valandos (priklausomai nuo plokštainio storio). Kugelį su kumpiu patiekiame su grietine ar spirgučių padažu. […]

    Atsakyti
  2. Trintų bulvių pyragas su mėsa | KULINARE.LT parašė:
    2020-04-28 12:35

    […] Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių. Trintas bulves šaukštu sumaišome su plaktu kiaušiniu ir pienu. Beriame 0,5 a.š. druskos ir pipirų. Dubenyje mėsos faršą sumaišome su smulkintu česnaku, 0,7 a.š. druskos, pipirų, čili prieskoniais. Kepimo indą ištepame sviestu ir tolygiai sudedame paruoštą faršąs. Ant faršo beriame smulkintą svogūną ir tada lygiai viršų išklojama trintomis bulvėmis. Dedame pyragą į orkaitę, kur kepame apie 25 minutes, kol mėsa iškeps. Po 25 minučių ištraukiame pyragą ir visą užbarstome tarkuotu sūriu ir džiūvėsiais. Dedame atgal į orkaitę 15 minučių, kol išsilydo sūris. Trintų bulvių pyragą su mėsa patiekiame šiltą su šviežiomis salotomis ar spirgučių padažu. […]

    Atsakyti
  3. Virtų bulvių cepelinai (didžkukuliai) su varške | Receptai, patiekalai – Kulinare.lt parašė:
    2022-02-01 15:29

    […] Patiekiame su grietine arba spirgučių padažu. […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt