Ingridientai
*200g rūkytos šoninės ar lašinukų
*2 svogūnai
*200ml pieno (+50ml)
*2 v.š. miltų
*0,5 a.š. pipirų
*0,25 a.š. druskos
Gaminimas
Šoninę ar lašinukus supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į įkaitintą keptuvę, kur dažnai maišydami pakepame apie 3 minutes. Po 3 minučių sudedame smulkintus svogūnus ir kepame dar porą minučių. Suberiame miltus, išmaišome ir minutę kepame. Sutirštėjus riebalams supilame pieną, sumažiname ugnį ir kaitiname iki virimo. Užvirus padažas sutirštėja.
Spirgučių padažas puikiai tiks daugeliui bulvinių patiekalų, taip pat košėms.
Giedrė
Spirgai su grikiu koše mano mėgstamiausias vaikystės patiekalas 🙂